Vanaf 1 mei 2022 zijn wij als vereniging overgestapt naar het online reserveren van de banen via de KNLTB Club app.
Deze KNLTB Club app is te gebruiken op een smartphone of tablets (Apple iPad en Android tablets, zoals bv. van Samsung) en te downloaden in de Play Store van Android en in de App Store van Apple.

Let op! Je kunt alleen reserveren via de app en dus niet via de website.

Voor een handleiding hoe je deze KNLTB Club app kunt gebruiken, kun je op de site van de KNLTB de handleiding downloaden (pdf bestand). Verderop deze pagina vind je beschrijvingen voor het reserveren van een baan, opgeven van verenigingsdiensten

Het belangrijkste wat je voor de KNLTB Club app nodig heeft, is je KNLTB bondsnummer en e-mailadres waarmee je staat ingeschreven bij onze vereniging. Met je bondsnummer kun je via de app een wachtwoord aanvragen bij de KNLTB. Deze wordt daarna via de mail naar je toegestuurd, meestal is het snel, soms duurt het maximaal 15 minuten.

Krijg je geen wachtwoord toegestuurd of loop je tegen andere problemen aan? Neem dan contact op met de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wat kan ik met de KNLTB Club app?

Baan reserveren
Zodra de KNLTB Club app opent, kom je bij het reserveren van een baan. Je kunt maximaal 10 dagen van te voren een baan reserveren.

 • Selecteer de dag dat je wilt gaan spelen en bekijk of er een baan vrij is
 • Zodra het scherm opent, ziet u welke baan u heeft geselecteerd
 • Bij "Met wie ga je spelen" zie je dat je al bent toegevoegd en kies je een andere speler van onze vereniging door op de "+" te drukken bij Speler toevoegen
 • Je kunt dan een speler zoeken of, als je al "maatjes" hebt aangemaakt, de betreffende speler selecteren
 • Ga je dubbelen, dan kun je nog spelers toevoegen
 • Wil je spelen met iemand van buiten de vereniging? Kies dan voor de optie IntroducĂ© toevoegen
 • Vul de naam en e-mailadres in en kies dan "Speler toevoegen"
 • Onderin het scherm zie je de datum, begin- en eindtijd.
  Heb je een verkeerde tijd staan, dan kun je de begin tijd nog aanpassen. Heb je een verkeerde datum, dan moet je bovenin met de pijl terug en eerst de juiste datum selecteren.
 • Met de knop "Reserveren" is de baan definitief gereserveerd
 • Tot een uur voor aanvangstijd kun je de reservering nog wijzigen of annuleren

Over al deze gebeurtenissen ontvang je een mail.

Wedstrijd- en competitie overzicht
Naast baan reserveren kun je ook kiezen voor "Wedstrijden". Hier vind je de verschillende items zoals onder Mijn club Clubteams en Ladder. Deze werken niet omdat wij hier (op dit moment) geen gebruik van maken.

Dan is er nog Mijn KNLTB. Bij "Toernooi historie" komen de toernooien te staan die je dit seizoen (soms ook nog het vorige seizoen) heeft gespeeld.
Bij "Mijn favorieten" kun je favoriete spelers en je favoriete competitie team(s) volgen. Deze favorieten moet je wel eerst via mijn.knltb.club (waarvoor je hetzelfde bondsnummer en wachtwoord kunt gebruiken) selecteren. Daarna zijn ze pas in de app te zien.

Bij "zoeken spelers en teams" kun je spelers van buiten onze vereniging zoeken of een andere vereniging zoeken.

Als je competitie speelt zie je bij "Mijn team(s)" ook het competitieteam waarin je zit. Je kunt uitslagen, data en stand zien.

Nieuws, diensten draaien en clubinformatie
De volgende knop die voor u handig is, is "Club". Hier zie je een overzicht van het nieuws. Als je op een nieuwsitem tikt, zie je meer informatie..

Het volgende item is Agenda. Hier zie je de toernooien en activiteiten (buitenom competitie) die op onze vereniging plaats gaan vinden. Ook hier kun je door op het item te tikken, soms meer informatie vinden.

Het volgende item is Diensten. Hier zie je de verenigingsdiensten die nog beschikbaar zijn om te doen. Tevens zie je hoeveel er nog beschikbaar zijn. Als je een bepaalde dienst wilt draaien, tik op de dag van de dienst. Je ziet dan welke dienst nog beschikbaar is. Tik deze aan en kies dan voor inschrijven. Je staat dan ingepland voor deze dienst. Natuurlijk kun je de dienst nog wijzigingen of annuleren. Dit kan tot maximaal 1 uur van te voren.
Hou er wel rekening mee, dat als je de verenigingsdienst niet hebt afgekocht, je deze dienst wel moet inhalen. Kies dan een andere datum en zorg dat je alle diensten hebt gedaan voor het einde van het seizoen.

Het volgende item is info. Hier zie je het adres van de vereniging en als je op de autoknop drukt, krijg je zelfs een routeplanner beschikbaar.

Verder zie je de knop Sponsors (altijd goed om deze eens door te nemen om een beeld te krijgen van de bedrijven die onze vereniging een warm hart toe dragen en financieel ondersteunen).

De knop Organisatie laat zien welke leden vrijwilliger zijn voor de diverse taken binnen de vereniging. Heb je ook interesse om je in te zetten voor de vereniging, neem dan contact op met onze secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De laatste knop is Ledenlijst. Hier tref je een volledige ledenlijst aan van leden (inclusief basis- of donateurleden) en waarmee je mogelijk een tennisafspraak kunt maken. Hier kun je ook "Maatjes" maken door een lid aan te tikken. Je ziet dan de naam, foto en bondsnummer en rechts boven zie je een ster die je kunt aan tikken om zo een maatje te markeren. Tevens heb je via de ledenlijst gelijk de optie om een baan te reserveren. Druk je op "Baan reserveren" dan kom je weer in het menu van Baan reserveren, maar met het verschil dat als je een datum en tijd hebt geselecteerd, je eigen gegevens en de geselecteerde persoon dan al ingevuld staan.

Maatjes maken
De volgend knop onderin is Maatjes. Hier zie je de personen die u heeft gemarkeerd als maatje.

Onder "groepen" is nog niets gedaan. Als vereniging zouden we een chatgroep kunnen aanmaken en mogelijk dat dit in de toekomst ook gaat gebeuren voor b.v. de ochtendtoss maar dat is tot op heden nog niet het geval. Zodra deze mogelijkheid er wel is, zal dit via de nieuwsbrief gecommuniceerd worden.

Je eigen gegevens en (app)instellingen
De volgend knop zijn 3 puntjes met meer eronder. Hier zie je eerst jezelf met bondsnummer en actuele speelsterkte.

Je hebt zelf ook de keuze om de foto die nu zichtbaar is, te wijzigen. Hou er alleen wel rekening ermee dat de foto eerst moet worden goedgekeurd door de KNLTB en ledenadministrateur voordat hij daadwerkelijk gebruikt kan worden. Druk je op de foto, zal je deze melding ook ontvangen en daarna kun je een nieuwe foto maken of een bestaande selecteren.

Rechts bovenin zie je ook de instellingen van je profiel. Je kunt instellen om je foto niet of wel zichtbaar te maken voor Clubleden (leden van buiten de vereniging kunnen je foto niet zien). Ook kun je je telefoonnummer of mobiele nummer onzichtbaar maken, evenals je e-mailadres.

Hier kun je ook je wachtwoord wijzigen. Je moet daarna wel uitloggen en opnieuw inloggen. Let op! Dit kan ook consequenties hebben voor het inloggen op mijn.knltb.club.

Verder zijn de app instellingen waarbij je wijzigingen kunt aanbrengen in push-notificaties of je die wilt ontvangen of niet. Ook kun je kiezen of je KNLTB nieuws, serviceberichten en acties wilt ontvangen. De app heeft ook de mogelijk om je eigen agenda van je smartphone bij te werken met je tennisafspraak of verenigingsdienst. En als laatste staat de beveiliging digitale ledenpas vermeld.

Dan zie je nog een knop naar de TennisDirect webshop. TennisDirect is een sponsor van de KNLTB en staat daarom in de Club app. Je wordt omgeleid naar de webshop van TennisDirect waar je kleding, schoenen, rackets e.d. kunt bestellen.

Je ziet de knop “Over deze app”. Kijk hier gerust even, maar dit spreekt voor zich.

En je KNLTB Digitale ledenpas. Er wordt dan op basis van je huidige speelsterktes een digitale ledenpas gegenereerd. Deze zal je in de toekomst nodig gaan hebben om in te schrijven/aan te melden bij toernooien, mogelijk ook competities en heel misschien in de verre toekomst om toegang te krijgen tot het park en clubhuis. De ontwikkelingen zijn daarover nog gaande en zeker gezien de mogelijkheden voor het park en clubhuis, hangt hier een behoorlijk financieel plaatje aan vast.

Home
De laatste knop die we hier behandelen is de knop “Home”, helemaal aan het begin. Op deze pagina ziet je je foto en naam met actuele speelsterkte, hoeveel diensten je nog moet doen, het punten aantal hierbij, hoeveel minuten je al gespeeld hebt en eventuele competitiedeelnames.

Ook zie je een aantal van je maatjes en daaronder zie je een overzicht van de banen die je in de toekomst hebt gereserveerd en welke verenigingsdiensten er gepland staan.

Meer informatie?

De KNLTB Club app is nog steeds in ontwikkingen bij de KNLTB. De beschrijving van de verschillende items is gedaan op basis van de ervaringen in de maand maart/april van 2022. Natuurlijk proberen we zo up-to-date mogelijk te zijn maar soms hebben we ook tijd nodig om eerst de verbeteringen en/of wijzigingen eerst uit te testen.

Heb je problemen met inloggen, heb je een verkeerde reservering gedaan of heb je andere vragen?

Neem dan contact op met de ledenadministrateur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)